Öğretim Görevlisi Aykut PAJO
Pınarhisar Meslek Yüksekokulu
Aykut PAJO
Yabancı Diller : İngilizce
Telefon : 0 (288) 615-33-03 Dahili : 122
KLÜ E-Posta : aykut.pajo@kirklareli.edu.tr
Diğer E-Posta : pajoaykut@hotmail.com
Uzmanlık Alanları
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik, Otel Otomasyon, Yiyecek içecek İşletmeciliği

İlgi Alanları
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik, Borsa, Yüzme,

Eğitim Durumu

  • Lisans  Devam Ediyor
    Adnan Menderes Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik
  • Yüksek Lisans  Devam Ediyor
    Kirklareli Üniversitesi - Marmara Üniversitesi, İşletme ABD (Tezli)

Akademik ve İdari Görevler

  • Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu
    Erasmus Komisyon Üyesi
      Mart 2013 tarihinden bu yana devam ediyor..
  • Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu
    Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı V.
      Eylül 2012 - Kasım 2013 tarihleri arasında.
  • PMYO
    Yönetim Kurulu Üyesi
      Ekim 2011 - Eylül 2013 tarihleri arasında.
  • Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu
    Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı V.
      Mart 2011 - Ocak 2012 tarihleri arasında.
  • Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu
    Müdür yardımcısı
      Ocak 2010 - Eylül 2011 tarihleri arasında.

Yayınlar

» Uluslararası Konferans ve Sempozyumlar

Matçiçek Z., Pajo A., "The Importance Of Aphrodisias Ancient City in Sustainable Economical Development", 3rd International Symposium on Sustainable Development May 31 - June 01 2012 Bosna Herzegovina, Sarajevo


Dursun B., Yılmaz A., Çakır G., Pajo A., Bulut S., "Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Arkadaşlık İlişkisinde Farkında Olma Düzeylerinin Demografik Değişenler Açısından Belirlenmesi" II. Uluslararası Eğitim Araştırmaları Kongresi 29 Nisan - 2 Mayıs 2010, Antalya.


» Ulusal Konferans ve Sempozyumlar

YILMAZ, İbrahim Alpay; PAJO, Aykut ve GÜNGÖR GÜZELER, Elçin (2013). "Sanal Ofis ve Sanal Ofiste Kullanılan Bilgi ve İletişim Teknolojileri" 12. Ulusal Büro Yönetimi ve Sekreterlik Kongresi Bildiriler Kitabı Cilt 1, 24-26 Ekim 2013, Lüleburgaz, Kırklareli; ss. 55-66.


» Basılmış Kitap ya da Bölümler

TURİZM İŞLETMELERİNDE BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI ve OTEL OTOMASYON PROGRAMLARI, 2013, Detay Anatolia Akademik Yayıncılık, İSBN: 978-605-5216-36-8, http://detayyayin.com.tr/kitap-468.cgi


ÖNBÜRO YÖNETİMİ "Konaklama Endüstrisinde Bilgisayar Kullanımı ve Önbüro Otomasyon Sistemleri" Bölümü, 2009, Lisans Yayıncılık, İstanbul www.lisansyayincilik.com.tr/pdf/onburoyonetimimuratcuhadar.pdf


ÖNBÜRO YÖNETİMİ “Önbüro Departmanında Güvenlik “ Bölümü, 2009, Lisans Yayıncılık, İstanbul www.lisansyayincilik.com.tr/pdf/onburoyonetimimuratcuhadar.pdf


DIŞ TİCARET İŞLEMLERİ “Teslim Şekilleri Bölümü “, 2008, Lisans Yayıncılık, İstanbul www.lisansyayincilik.com.tr/pdf/disticaretislemlericengizozcan.pdf


» Projeler

Avrupa Birliği Sınır Ötesi İşbirliği Programı " Yeşil Koridorlar Projesi" Turizm Uzmanı


» Diğer

YİYDER F&B Gastronomi Platformu Haziran Temuz 2011 “ Medikal Turizm ”


YİYDER F&B Gastronomi Platformu Nisan Mayıs 2011 “ Sağlık Turizmi ”


CHEF CLUB ANTALYA Nisan-Mayıs 2010 “Mutfaklarda Bulunması Gereken Teknik Özellikler”


YİYDER F&B Gastronomi Platformu Ocak–Şubat 2010 “ Ekolojik Turizm Nedir? Gelişmesi İçin Neler Yapılabilir?”


YİYDER F&B Gastronomi Platformu Mayıs–Haziran 2009 “ Konaklama İşletmelerinde Personel Kullanım Alanları”


YİYDER F&B Gastronomi Platformu Mart –Nisan 2009 “Up Selling (Yüksek Fiyatlı Satış)”


YİYDER F&B Gastronomi Platformu Ocak –Şubat 2008 “Cross Selling (Çapraz Satış)”


YİYDER F&B Gastronomi Platformu Kasım- Aralık 2008 “Turizm İşletmelerinde Cost Controller”in Önemi”


YİYDER F&B Gastronomi Platformu Eylül –Ekim 2008 “Restaurant ve Barlarda Bilgisayar Kullanımı”


YİYDER F&B Gastronomi Platformu Temmuz –Ağustos 2008 “Konaklama İşletmelerinde Satış ve Pazarlama”


Verdiği Dersler

» Barda Servis


» Dosyalama ve Arşivleme


» Gıda ve Personel Hijyeni

.


» İletişim


» Konuk Giriş Çıkış İşlemleri

.


» Önbüro Yönetimi ve Otomasyonu


» Önbüroda Oda İşlemleri


» Otelcilik Otomasyon Sistemleri


» Pastane Ürünleri


» Seyahat İşletmeleri Otomasyonu


» Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı

.


» Tur Operatörlüğü ve Seyahat Acenteciliği


» Turizm İşletmelerinde Bilgi Teknolojileri

.


» Yiyecek İçecek İşletmeciliği

.


» Yiyecek İçecek Servisi I

.


» Yiyecek İçecek Servisi II


» yüksek lisans işletme bilimsel hazırlık hukuk sunum paylaşımı


Duyurular